Isnin, 4 Februari 2013

Cuti2 Bandung - Day 3

Untuk ari ke-3 berada di kota bandung.. destinasi berikutnya adalah saat2 yg aku tunggu... ikutkan ati sampai jek kota bandung aku mmg aim nak ke Pasar Baru tp cam en suami cakap  kite ni pi berfamily jgn ikut kepala sendiri jek hihihi...

Actualy abg n anak2 dia nak pi Trans Studio...  termasuk en suami aku.. dan ati aku pulak nak sgt pi Pasar Baru.. so masa tu aku decide.. minta supir hantarkan aku dulu ke Pasar Baru then hantarkan abg, anak2 n my husband ke Trans Studio... aku sorang2 pun aku tak kisah...

Tp bile sesampai nye di tempat idaman aku tu.. terus abg plak ckp "Trans Studio esok jela"... hahaha kan aku dh cakap... org dtg bandung mesti nak jejak ini tempat dulu...

Sebelum tu... pagi ari ke -3 di sana kami dah check out dari Hotel Chara coz abg book hotel lain plak utk bemalam di sana.. so sebelum berambus kite mamam dulu... cam biasa menu yg lebih kurang sama cume aritu dia sediakan menu ala carte.. tp byk gak tak terhabis le ..


Pasar Baru



Rambang mata tak deknoon semua??? rambang kan.. aku nampak jek telekung aku dah rasa cam gile.. ohh aku nak tu.. ohh aku nak ni... mak giloooo


 kain batik indon mari.. masa ni en suami beli dua.. kiriman kawan dia... dapat harga pecah telur, haa pecah telur tu harga termurah dia boleh bg utk 1st customer diaorang.. mmg stail peniaga kat sana..




Ni telekung kiriman kak lin ... aku beli dua.. satu utk dia satu utk aku.. tp aku amik color putih.. yg ni color cream.. jgn tekejut aku leh dpt harga bapak gile murah.. 180 ribu rupiah bersamaan rm56.50.. gile benor aku tawar.. kat tempat la aku servay sume bagi dalam 230 ribu paling murah...


 kat budak ppuan ni aku beli telekung 4 pasang... kedai budak ni kat Lantai 2


pas beli telekung aku jejalan... sekali ko aku terpisah dgn suami aku. .. mak oii rasa nak nagis jugak la pasai aku mana ada no tepon indon.. laki aku ada la.. abg aku ada la.. tp kami dah terpisah awal2 lagi... tp aku set kat mind " jgn gelabah suzana... wat biasa.. niat shoping dulu kendian baru cari solution"... so aku jejalan la sorang2 ... best gak.. ni ha telekung cotton niat nak sambar harga dia bagi dlm rm56m tukar duit msia tp pk2 aku dah beli tadi sudah la .. tp aku beli gak hahaha tp tak beli yg mahal aku beli yg murah2 wat adiah ke kak ipar n adik angkat...




ini adalah kedai kain yg aku gile babas memborong.. nampak bekenan kat ati aku ckp "dik, akak nak ni 4mtr,  dik yg tu jugak" kedai nye kecik sgt.. tp gile ramai org kat kdai dia pasai pa.. psl cotton dia high class.. design cantik2 n yg penting murah!!


k... masa sebelum sampai kedai kain ni aku dah jumpa suami aku.. aku pinjam tepon dak indon kat satu kedai tu.. nasib la no indon suami aku ada kalo x.. kalo x.. xde hal aku pi jela cari kete supir xde masalah.. xde masalah ko ckp ?? pusing kat pasar baru tu pun aku dah penin.. aku byk dok kat lantai 2 ngan lantai 5 jek tempat lain aku xjejak....


dari kul 10pg sampai la kul 2.00 ptg kat pasar baru... abg tepon ajak pi chek in hotel berikut nye psl anak2 dia dah ketidoran .. biasa la budak2... so otw ke hotel singgah beli lunch.. aku nak mkn kat hotel jek sb aku pun dah belengas n tempat mkn ni pun crowded dgn manusia...


hotel berikut nya adalah Hariss Hotel... hotel ni sekali dgn shopping complex Festival City...

suke dgn layanan dari kakitgn hotel ni.. sgt superb

suke sgt hotel ni... sama suke cam chara hotel... pandai abg cari hotel.. harga bilik pun dalam rm150 +/-






org yg kelaparan... masuk2 bilik terus ngap... aku gi mandi dulu badan rasa tak selese..






masakan sunda - nasi ayam penyet yg owesome n sgt sedap.. aku xpk diet2 dah lantakla... heh sambal dia sgt2 menyengat.. ohh aku rindu makanan di bandung... harga ns aym penyet ni 1 set dlm rm6.50 complete nasi + aym + tauhu yg maveles + tempe yg owesome + sambal terung + 2 jenis sambal menyegat + sayur yg aku tak reti mkn sb rupe dia cam rumput tepi jalan hahaha....


rest2 jap kat bilik dalam sejam pastu abg call ajak pi Factory Outlet ( F.O )... destinasi petama en faray nak beli perfume.. haa dia ni mmg antu minyak wangi.. mmg borong byk.. takpe sebab harga murah... ni sebenarnya pati minyak wangi cam one drop perfume tu.. so mana jenis bauan kite nak dia akan buat ikut brape ml kite nak beli.. paham tak ??? tak paham sudah..




ni aku punya.. just beli dua botol jek satu  45mlm satu lagi 30 ml... 

pastu kite pi FO untuk baju kanak2 / baby... ya allah belum ada rezeki nak ada baby sendiri nasib laa xde lagi kalo idok mau aku borong ni... sgt comel sgt murah n branded ok! aku ada la beli 1 baju utk anak buah n en suami beli 1 baju utk anak buah girl dia + baju utk baby kembar kwn dia kirim... gambar tu abg aku n supir( nama nye andy)  dok menyembang.. dgn andy ni kalo aku ckp serius dia leh wat lawak.. suke sgt trip bejalan kali ni.. supir n mobil yg owesome.. supir yg gile2 n bonus dpt kerete baru... besh n selesa.. tak cam kat bali.. kureng skit... kat bali kalo kami mkn sure supir join.. pastu parking ke duit masuk sure mintak kat kami belainan ngan kat bandung ni.. dia xnak join makan parking dia bayar takde nak mintak2 kat kami...






masa bayar kat kaunter setiap sorg dpt air teh botol... aku mmg xsuke air ni mmg xminum.. 




 time ni dekat kul 6 lebih dah nak gelap... pas pi FO baju budak2 aku suh supir bawak ke FO utk baju n handbeg


faray dapat la beli kasut idaman ati.. harga dia okla tp kalo beli kasut kat Rumah Mode aritu lg murah tp syg no size.. utk aku ? xde apa yg aku beli.. langsung tak bekenan dgn kasut, langsung tak bekenan dgn handbeg dia... so aku tgk2 jela




masa ni kul 7 lebih kot.. wife n anak2 abg dah lepak dalam kete tp aku n suami + abg still nak masuk FO yg ada kat sebelah2 jek... sgt best la FO Heritage ni.. aku sugest sapa dtg bandung n nak shoping baju baby ke baju sendiri ke dtg kat FO heritage ni.. best sgt2!!


pas pusing2 dalam heritage tu aku dah start rasa tak larat... pas bayar aku sorang2 pi kat kete.. menunggu suami n abg aku pi FO sebelah heritage ni... diorg ni mengalahkan pempuan betul.. dalam kul 8mlm sume setuju blk hotel.. mmg tak larat dah laa...

ni gambar bawah ni sume hasil rembatan di hari ke3 kat kota bandung 

baju beli kat FO heritage


baju baby beli kat FO Anak Kecil ..murah2 tau 
 
 telekung tu 2 helai utk aku yg lain sume nak bg org n kiriman dari org jugak


 kain beli kat pasar baru.. kain ni sgt lain... blah nampak ni kan color biru tapi belah dalam color dia  purple.. so ikut kite la nanti nak suh tailor jahit ikut dua2 warna


 pun sama beli kat pasar baru.. sume ni bukan utk aku tp sume kiriman dr kekwn opis + k.ipa


perfume sume ni en suami punya...


p/s : barang2 yg aku beli ni bukan nak show yg aku byk wet nak shoping tp just utk kenangan aku n pamily beli barangan dr bandung... lgpun bukan byk barang aku pun ... byk kiriman n adiah utk teman rapat

4 ulasan:

  1. Salam, Jom pegi bandung 235rm per person for 4day 3night (included buffet breakfast, hotel and transport)

    Tentative Program Day 1
    *Tiba di Bandung airplort (please confirmed your arrival time)
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga (Branded Jeans)
    *aria jeans
    *depasion factory outlet kain potong
    *Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men Gallery, The Stamp,Terminal Tas,oases dan The Secret )

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *floating market
    *Ciater Hot Spring
    *lunch at kampung daun restaurant
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Jalan Dago area (Grande, Episode, level, mark and stewards,ralf and launrent, gossip,level, etc)

    Day3
    *kawah putih crater/trans studio indoor themes park
    *rengganis crater
    *situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
    *rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
    *cibaduyut-shoes and jacket leather original


    Day4
    *check out hotel *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda) *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 4day3night type kereta 7 seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size/twin hotel 3star also include free buffet breakfast *rate is not included entrance fee
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *rate 6 pax~235rm per person kalau 4 pax~275rm per person kalau 2pax~395rm per person
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung
    Mbtsholiday.890m.com
    facebook fanpage : MBTS Mutiara Bandung Tour & Transport Solution
    *for fast response whatapps +62 858 6137 8328 (Mohd Tony MBTS Holiday)

    BalasPadam
  2. Salam.. boleh tak nk tahu mcm mana nk dptkn no pak supir yg bawak family sis tu ye.. tq

    BalasPadam
  3. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    BalasPadam
  4. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    BalasPadam