Jumaat, 9 November 2012

Menu Lunch : Nasi Ayam Kunyit Mat Rock

Hai.. ini hari aku nak show menu simple gile tapi rasa nye super duper terbaik... pedas menyengat tak hingat nye... 

Pada siapa yang dah jemu time lunch tak tau nak makan apa kat cafe opis atau makan nasi campur yang rasa nye so so so jek tuuu... plus harga mak aikk bagai mencekik - cekik leher tu.. haha..

meh cni aku nak show kan menu baru berbintang-bintang aku bagi.. hihihi

tu kat gambar tu dah terang apa menu makanan ni.. harga tak mahai cume rm5 jek.. kalo ko kaki pedas minta la yg pedas.. bile mkn memang pedas tak hingat nye la rasanye..

sebelum tu nak habaq mai .. 

lokasi meniaga adalah di : 

Jalan Tengah, Kuala Lumpur
( near monorail station raja chulan)

atau lokasi berikut di :
belakang bangunan lembaga getah malaysia
jalan yap kwan seng
(tapi aritu pi takda bukak la)


masa memula sampai kat lokasi jalan tengah ni.. beratur nye tak la panjang lagi.. kalo dtg tepat jam 1 tghari dan keatas maknanya panjangggggggggggggg la korang kene beratur.... tapi ini time aku bli hari jumaat so kul 12 lebih kan... masih sedang2 panjang nye


ko tengok ayam yg sodang digoreng itu..
 

aik mamat tukang goreng ayam ni... sengih2 plak...




pas ayam tu dah di goreng diorang letakkan dalam bekas lain dan di isi dengan sambal special diorang.. sambal special tu la yg membuatkan kan Ayam Goreng Kunyit Mat Rock ni special dari aym grg kunyit yg terdapat kat area kl ni.. betul tak caya pi tanya sapa yg dah makan...hihihi... part kepedasan nye tu yg membuat pembeli akan berulang kali rasa nak makan lagi.... lagi .. dan lagi.. muhahah


cube tengok... jap jek dah panjang deretan pemboli ek..


ini la ayam goreng kunyit yg sodap tu.. tp syg la kamera hp aku ni buruk plak gambar nye... jap nak curi gamba dr orang lain.. meh tgk kat bwh plak



haa ini gambar sumber dari : google... makan ayam grg kunyit ni berkuah kan kicap cap kipas udang (  memang diorg tuang kan kicap ni.. nak extra kicap minta la kalo tak malu  ).. tp sedap tau.. 
tak caya pi cube try muahehehe..


k.. habis citer aku utk ari ni .. tapi akan disambung kendian.. pas2 ni la .. selain ayam goreng kunyit special mat rock yang ada kat jalan tengah, kuala lumpur ni.. setiap hari jumaat di jalan tengah, kl  ni sangat2 la best .. nak tau apa yg best tunggu next entry aku ceritakan yeak.. bye


5 ulasan:

  1. kalau pi beli nak kirim satu.. heheh...

    BalasPadam
  2. saya pernah beratur 2 kali... nk mende nih....

    BalasPadam
  3. tapi ayam tu sikiiiittt sannggaaatttt

    BalasPadam
  4. ayam nasik blh request utk tambah...eyh2 hari biase pon dorg bkk eyh?tmpt yg sama ke?

    BalasPadam