Rabu, 18 April 2012

Citer Pasal Makan..

Topik nak citer adalah pasal makan... haha ni kalo somi aku baca blog ni sure ckp makan jek keje awak nie yea.. laa dah mmg makan utk hidup so makan jela, selagi diberikan kudrat, rasa dan nafsu mkn yang diberi oleh NYA kite mkn jela tp xde la nak kata makan melebih sgt berpada-pada jugokler..

Actualy aku nak share gambo n tempat makan yg aku penah pi, jom negok jom....

Biasanye bile nak makan western aku suke gi makan kat kampung baru HR steak house tp bile nengok byk bloger pi makan kat area plak dekat umah xyah masuk bandar kl yg sesak so aku pun try le nama kedai nie 

Fiske Steakhouse
Medan Selera AU2


 my somi amik grill lamb chop harga dalam RM12.90 mcm tu


special chicken steak + spageti berkuah kan mushroom sup aku nye harga dlm rm16 kot ingat2 lupa.


air en somi plak aple asam boi rm5 dan air aku air coconut shake rm5 kot

pada aku makanan kat kedai nie biasa2 jek xde nak kata sedap dan tak kata tak sedap.. so2
so pada yang nak cube silelah ke keramat depan kilang pernec..ada medan selera situ nampak la kedai nye. sekian melaporkan hihihi...

Seterusnya, tempat makan  ni, memang slalu sgt pi tp kalo pi pun time dapat gaji ler.. bkn pe takat makan goreng2 tp harge nye, harge mehe takpe janji sedap n servis tip top... cume tak leh la naik pi selalu sedar kan diri poket tu tebal ke idok..

JOM BALI
CAREFOUR WANGSA MAJU


menu ni en somi nye nasi goreng with lamb chop harga rm18.90 kot.. lamb nye memang byk gile mcm makan utk 2 org tak habis pun, aku nak tolong perabis blh tp aku tak makan daging kambing so habiskan nasi goreng nye sedap ler nasi goreng dia..


yang ini plak aku nye ns goreng kampung with chicken wing harga rm12.90 kot.. nasi goreng sodapp.. pun xhabis sebab byk ler ( yelah dah aku habiskan ns grg laki aku tu sendiri nye dah tak larat nak mkn dah)


 air plak, aku amik ribena with laici mmg superb terbaik sedap harga rm5.90 n en somi mcm biasa la epal asam boi rm5.90.. nampak itu benda bulat itu benda bulat aku suke main tekan2 jap panggil waitres dia hihii minta air batu la, nak bungkus air laa hihihi.. dah kat situ dia wat services charge mmg aku ngengade laaa bagi diorg sibuk skit hahaha



Seterusnya, nak rekemen makan spageti bolognise sedap, ni sure rame dah rasa sedap kan sebab dia ada cheese atas nya.. lokasi nye di

KLCC 
FOOD COURT



sedap .. sedap... sedap tu jela rumusan nye utk spageti ni...

Next, yang ni aku pi makan sebab olang blanje.. sebab teringin sesangat nak rasa wel... rasa aku kan ni adalah 1st n last aku pi tempat ini pastu takmo pi dah sebab bukan selera i... takleh terima la ikan goreng tepung dia berminyak gitu.. tp sebab org blanje i makan jek... ok laaa

THE MANHATTAN FISH MARKET 

 


aku amik menu yg set senang xde nak memikior mikior.. rm49.90 ke rm59.90 include air, spageti (tp xde gambo) plus dia bg mushroom sup sedap ler..


air nyer mmg superb sedap... vanilla coklat milkshake tak silap aku...hentam jela labu janji lebih kurang jek hihihi
 


yang ni nye memang jauh, ni masa pi berehat kat port dickson, so seblm tu mmg google nak makan malam katne sedap, meh nak share nama tempat  yg pada aku sedap.. sedap... sedap.. murah...murah
sebelum tu aku n huby pi tengok view sunset kat pd tu.. pastu berdesup cari kedai yg aku dah gogle nak cube make..



RESTORAN NASREEN SONGKLA
TELUK KEMANG, PORT DICKSON


menu yg aku amik, udang masak pedas, tomyam campur, ayam grg kunyit, ikan kerapu masak 3 rasa, telur dadar, air aple asam boi dua, nasi 2 + 1 (ns tambah bkn aku nye yea) , n bwk balik air kopi panas nak minum kat hotel..


 total amount RM50..
pada aku murah laa sebabnye nak dapat harga ni kat kl idok la dapat dan rasanya pun superb sedap.

sekian, sapa berminat pi laa rasa...


2 ulasan:

  1. ni yg buat lapar giler ni..
    aduh..cobaan2.. :D

    BalasPadam
  2. siut ko zana,aku tgh lapor nie ko tunjuk plak makanan..

    BalasPadam